توضیحات محصول
فهرست مطالب
مقدمه
انواع نفقه
نفقه فرزند شامل چیست و پرداخت ان چگونه انجام می شود؟
پرداخت در وحله اول توسط پدر
در صورتی که پدر و مادر جدا شده باشند باز هم پدر موظف به این نفقه است؟
نفقه باید تا چه زمانی پرداخت شود؟
روش های دریافت نفقه فرزندان
مجازات عدم پرداخت نقه فرزند
تفاوت نفقه فرزند و نفقه زوجه
آیا هزینه تحصیل هم جزئی از نفقه است؟
آیا مادر شاغل و دارای درامد کافی باز هم نیاز به پرداخت نفقه فرزند توسط پدر هست؟
بخشی از متن
مقدمه
نفقه به زبان ساده در حالت کلی چه در معنای لغوی و چه در معنای قانونی به معنای پرداخت هزینه های زندگی است. حال این هزینه ها می تواند از مسکن شروع شده و به پوشاک ، هزینه تحصیل ، غذا و از این قبیل موارد ختم شود. در این مبحث قصد داریم انواع نفقه به خصوص نفقه فرزند را به صورت کامل به شما معرفی کنیم.
انواع نفقه
در مجموع 2 نوع نفقه وجود دارد. اول نفقه زوجه است که در ان، هنگامی که مرد ازدواج می کند باید تمامی هزینه های متعارف همسر خود را بپردازد. دوم نفقه اقارب است یعنی هزینه هایی که مخصوص خویشاوندان است. نفقه فرزند نیز یک جزء از نفقه اقارب است که در وحله اول بر عهده پدر می باشد.
نفقه فرزند شامل چیست و پرداخت ان چگونه انجام می شود؟
نفقه فرزند شامل تمامی هزینه های متعارفی است که فرزند برای ادامه زندگی به ان احتیاج دارد. به عنوان مثال غذا ، مسکن ، پوشاک ، تحصیل ، درمان و.. می باشد که در صورتی که پدر یا پدرجد استطاعت مالی لازم را نداشته باشد ، پرداخت ان الزامی نیست اما در صورتی که توانایی پرداخت ان را داشته باشد می بایست این کار را انجام دهد و در صورتی که انجام ندهد ، امکان شکایت از او وجود دارد.
پرداخت در وحله اول توسط پدر
بر اساس ماده 1168 قانون مدنی ، حضانت یا نگهداری فرزند به عهده والدین بوده اما بر اساس 1199 همین قانون نفقه فرزند بر عهده پدر می باشد و در صورتی که فرزند پدر نداشته باشد ، و یا پدر توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد ، این وظیفه بر عهده اجداد پدری است.
اما در صورتی که اجداد پدری هم در قید حیات نباشد ، یا قادر به پرداخت نباشند ، این وظیفه بر عهده مادر منتقل می شود و اگر مادر نیز توانایی پرداخت را نداشت یا در قید حیات نبود این مورد بر عهده اجداد مادری خواهد بود و به همین صورت ادامه خواهد یافت.
در صورتی که پدر و مادر جدا شده باشند باز هم پدر موظف به این نفقه است؟
در هر صورت پرداخت نفقه فرزند ابتدا بر عهده پدر می باشد حتی اگر فرزند تحت حضانت مادر باشد هم پدر موظف به پرداخت هزینه نفقه به صورت ماهانه است.
نفقه باید تا چه زمانی پرداخت شود؟
طبق ماده 48 قانون حمایت از خانواده: فرزندان دختر یا اناث تا زمانی که شغل ندارند و یا در صورتی که شغل ان ها کفاف خرج ان ها را نمی دهد همچنین مجرد هستند مستلزم دریافت نفقه هستند.
و در فرزندان ذکور یا پسر ، تا سن 20 سالگی در صورتی که از کار افتاده باشند یا معلول باشند ، همچنین در صورتی که در حال تحصیل باشند ، مستحق دریافت نفقه می باشند.
در حالت کلی سن فرزند شرط قطع نفقه نیست بلکه در صورتی که فرزند شاغل باشد ، متاهل باشد، تحصیل نکند و سلامت روحی و جسمانی داشته باشد ، مشمول نفقه نخواهد شد. همچنین لازم به ذکر است ، فرزند شاغل باید توانایی هزینه های متعارف خود را داشته باشد تا نفقه قطع شود.
علاوه بر این موارد ، اگر دختری ازدواج کرده باشد و طلاق گرفته باشد و شغلی با درامد کافی نداشته باشد ، مستلزم دریافت نفقه می باشد.
قانون 1197 قانون مدنی ، نفقه برای فرزندان بالغ را اینگونه بیان می کند : کسی مستحق دریافت نفقه است که ندار باشد و به وسیله اشتغال و و شغلی که دارد نتواند معیشت خود را فراهم کند.
و …
بیشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.