توضیحات محصول
فهرست مطالب
با اشتباهات نوجوانان چگونه برخورد کنیم؟
برای جلوگیری از اشتباهات نوجوان ارتباط خود را با وی صمیمی کنید
به نوجوان خویش فرصت جبران بدهید
مهربانی نشانه احترام و قاطعیت به یک نوجوان در سن بلوغ است
نوجوان را به خاطر خطاهایش سرزنش نکنید
برای فرزند خود الگوی مناسبی باشید
اجتناب از مسوولیت
اهمیت نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان
بخشی از متن
با اشتباهات نوجوانان چگونه برخورد کنیم؟
یکی از مسائلی که پدر و مادرها در زمان نوجوانی باید به آن توجه خاصی داشته باشند، نحوه درست مدیریت اشتباهات نوجوان است. والدین باید در موقعیت های گوناگون در کنار نگهداری از فرزند خود به وی اجازه ازمون و خطا بدهند چراکه همه ما همواره از اشتباهات خود بيش ترین درس را می گیریم و نوجوان هم از این قانون مستثنی نیست.
اشتباهات نوجوان از آن مقولاتی است که اگر بدان توجه نکنیم امکان دارد سبب ایجاد بحران در خانواده شود. در دوران نوجوانی فرد مدام به ازمون و خطا می پردازد، بنابراین طبیعی است که اشتباهات زيادي از وی سر بزند.
وظیفه والدین در این شرایط این است که جهت سلامت روان و خود اتکایی نوجوان فضا و رابطه مستحکمی را در محیط خانواده ایجاد کنند تا نوجوان بتواند از خطاهایش درس بگیرد. در این دوران شخص از بچگی فاصله گرفته و به طرف بزرگسالی می رود.
ولی هنوز تجربه ها و مهارت های بزرگ سالی را کسب نکرده به همین دلیل است که دچار خطاهای زيادي می شود. نقش و شیوه برخورد با فرزندان در سن بلوغ تأثير بسیار زیادی در شکل پذیری شخصیت و آينده آنها دارد. در ادامه به بعضی از رفتارهای والدین در مواجه با اشتباهات نوجوانان می پردازیم.
برای جلوگیری از اشتباهات نوجوان ارتباط خود را با وی صمیمی کنید
صمیمی بودن والدین با فرزندانشان میتواند بسياري از مسایل را حل کند. و همچنین هنگامی که نوجوانی رابطه صمیمی و دوستانه ای با والدین خویش داشته باشد بیشتر ممکن است از آن ها الگو برداری و پیروی کند. بسياري از اشتباهات نوجوانان به علت عدم وجود رابطه ای گرم و صمیمی در محیط خانواده است. هنگامی که نوجوان محبّت کافی را در خانواده دریافت نکند به طرف دوستان ناباب می رود.
به نوجوان خویش فرصت جبران بدهید
هر خطایی میتواند فرصتی برای ایجاد انگيزه در نوجوان هم باشد. خانواده ها باید تلاش کنند زمینه های جبران اشتباهات را برای فرزند خویش ایجاد کنند. والدین باید این احساس را در فرزند خویش ایجاد کنند که میتواند اشتباهاتش را جبران کند و به نوجوان خود فرصت دهند تا تجربه کند.
والدین باید روحیه امید و نشاط را در او بهبود ببخشند تا حس گناه ناشی از اشتباه مانع از کارکرد وی برای جبران خطاها و رسیدن به هدفش در زندگی نشود. این باور باید در نوجوان شکل بگیرد که چنانچه خطا نموده، وجودش بد نیست بلکه آن کار و به ویژه رفتارش؛ خطا و اشتباه بوده و میتواند رفتار خود را بهبود ببخشد. هنگامی که والدین این ها را به نوجوان بیاموزند مسوولیت پذیری را هم در وی تقویت می کنند.
و …
بیشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.