توضیحات محصول
پاورپوینت دیکانستراکشن با فرمت ppt ودر 20 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت دیکانستراکشن
—ديكانستراكشن در فارسى به ساختار زدایی، شالوده شكنى، واسازى، بنيان فكنى، ساختارشكنى و بنیان فكنى ترجمه شده است. شايد اين كثرت اسامى به دليل آن باشد كه ديكانستراكشن يك نگرش چند وجهى و چند معنایی به دال ومدلول و هرنوع متنى دارد. و شايد هم به دليل آن است كه هنوز ابهامات و سؤالات زيادى در مورد ديكانستراكشن در كشور ما وجود دارد.
—
— از آنجايى كه مبانى ديكانستراكشن مستقيمأ از فلسفة ديكانستراكشن استخراج شده وبه لحاظ آشنایی نسبتأ اندك معماران با فلسفه اين مكتب، براى استنباط معمارى ديكانستراكشن، ابتدا لازم است فلسفة ديكانستراكشن و مهم تر ازآن، زمينه هاى نظرى اين نحله ی فكرى تبيين شود.
در نيمه اول قرن بيستم مهم ترين مكتبى كه ادامه دهنده فلسفة مدرن محسوب مى شد، فلسفة اصالت وجود بود. ژان يل سارتر (1980- 1905)، فيلسوف فرانسوى، يايه گذار اين مكتب است. او خردگرايى مدرن، كه توسط دكارت، كانت و ساير بزرگان مدرن مطرح و تبيين شده بود، را اساس فلسفة خودقرارداد. سارتر معتقد به خرد استعلایی است. از نظر وی، “فرد ماهيت خويش را شكل مى دهد و نبايد از اين عامل در مسيرشخصيت فرد غافل ماند… سارتر آزادى بى قيد و شرط را از امكانات ذهن آدمى دانست. به نظر اوآدمى آزاد است هرچه مى خواهد اختيار كند و به همين جهت است كه بايد او را مسئول انتخاب های خود دانست “.
vازنيمة دوم قرن اخير، فلسفة مدرن و مكتب اصالت وجود و خردباوری از طرف مكتب جديدی به نام مكتب ساختارگرايى مورد پرسش قرارگرفت. اين مكتب در ابتدا توسط فرديناند دو سوسور، زبان شناس سوييسى و لوى استراوس، مردم شناس فرانسوى، مطرح شد.
v ساختارگرايى واکنشى در مقابل خرد استعالايى و ذهنيت مدرن است. ساختارگراها معتقدند كه عاملى مهم تر از ذهن وجود دارد كه ييوسته مورد بي مهرى قرارگرفته و آن ساختار زبان است. ساختار ذهن مبنايش زبان است. انسان به وسيله زبان با دنيای خارج مرتبط مى شود. هر ذهنيتى موكول به ساختار زبان است. لوى استراوس، زبان و ساختارآن را درفهم ماهيت ذهن آدمى سخت واجد اهميت شمرد وگفت:
—• مکتب دیکانستراکشن یکی از شاخههای مهم فلسفه پستمدرن محسوب میشود و نقدی بر بینش ساختارگرائی و تفکرمدرن است؛ و هدف از آن گسستن از مفاهیم مطلق گذشته و پیوستن به وادیهای ناشناخته آینده است.
• تاثیری که این مکتب در معماری بر جای میگذارد بیشتر در بعد ظاهری آن مطرح گشته و مفاهیم زیباییشناختی آن را دگرگون میسازد، از اینرو بررسی جنبههای زیباییشناسی معماری دیکانستراکشن ضرورت مییابد.
بیشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.