توضیحات محصول
فهرست مطالب
مقدمه
خود بیانگری چیست؟
آیا خود ابرازی در جامعه یک ارزش است؟
چرا خود ابرازی اهمیت دارد؟
چند مثال درباره خود بیانگری
راهکارهای تقویت خود بیانگری
تکنیکهایی برای افزایش مهارتهای خود ابرازی در کودکان
تکنیکهای آموزش خود ابرازی به نوجوانان
روشهایی برای تقویت خود بیانگری بزرگسالان
کلام آخر
بخشی از متن
مقدمه
همه ما ویژگیهای شخصیتی منحصربهفردی داریم و هرکدام به نحوی خودمان را برای دیگران توضیح میدهیم. به این مهارت خود بیانگری یا خود ابرازی میگویند، یعنی روشی که ما از آن استفاده میکنیم تا حالات روحی، ویژگیهای خلاقی و شخصیت خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم. روشهای بسیاری برای خود بیانگری وجود دارد که برخی از آنها درست هستند و برخی دیگر غلط. در این مبحث توضیح میدهیم خود بیانگری چیست و چگونه میتوانیم بهروش درست این کار را انجام بدهیم. شما با یادگیری روشهای درست برای بیان خود، میتوانید درک بهتری از «من واقعی» درونتان به دست آورید و از این شناخت برای ابراز وجود به شیوهای صحیح استفاده کنید.
خود بیانگری چیست؟
با همان توضیحات اولیه متوجه شدید که مفهوم خود ابرازی چیست، اما تعریف علمی این مفهوم را هم در ادامه بیان کردهایم:
خود ابرازی یعنی خودمان را به همان روشی توصیف کنیم که درباره شخص دیگری صحبت میکنیم. ما این کار را با استفاده از کلمات، اعمال و احساساتمان انجام میدهیم.
بنابراین ما با هر رفتاری که از خود نشان میدهیم، خودمان را برای دیگران توضیح میدهیم، مثلا:
• لباسی که میپوشیم؛
• حرفهایی که میزنیم؛
• اعتقادهایی که داریم؛
• حالات چهره و زبان بدن خودمان.
در نگاه اول مفهوم ابراز خود ساده به نظر میرسد، اما افراد کمی خود واقعیشان را بیان میکنند. اکثر افراد سعی میکنند رفتارهایی داشته باشند که در عرف جامعه پذیرفته شده باشد و شاید برخی از این اعمال و رفتارها باعث دورشدن آنها از خود واقعیشان شود. آنها مدام درگیر این هستند که از بیرون یاد بگیرند چگونه خود بیانگری کنند.
آیا خود ابرازی در جامعه یک ارزش است؟
متأسفانه در کشورهای خاورمیانه از دوران مدرسه به کودکان آموزش داده میشود که مطابق سنتها رفتار کنند یا همرنگ جماعت باشند. اجازه بدهید با مثالی واقعی این مسئله را توضیح بدهیم؛ تصور کنید پسربچهای به رنگ صورتی علاقه داشته باشد، در حالی که هیچیک از دوستانش به این رنگ علاقه ندارند. این پسر بچه احتمالا جرئت نخواهد کرد که بگوید رنگ محبوبش صورتی است، زیرا سنت به او آموخته صورتی رنگی مخصوص دختران است و برای پسرها مناسب نیست. بنابراین او هرگز نمیتواند رنگ موردعلاقهاش را بهعنوان یکی از خصلتهایش بیان کند!
در کشورهای غربی این مسئله تقریبا حل شده است و خود بیانگری افراد با سنت و ارزشهای قدیمی خانواده محدود نمیشوند. آنها سعی میکنند دیدگاههای مختلف به زندگی را بپذیرند و اگر قرار است در ابراز خودشان تغییری ایجاد کنند، در راستای ارزشهای درست مانند محافظت از محیطزیست یا عدالت اجتماعی باشد.
ارزش خود ابرازی در کشورهای مختلف متفاوت است، مثلا در کشورهای غربی این مفهوم یکی از اصول زندگی شادتر شناخته میشود، اما در بعضی کشورها این مفهوم را نشانه خودپسندی و ضعف سرمایههای درونی میدانند.
این تفاوت عقاید درباره خود بیانگری نشان میدهد که هنوز نظریه واحدی برای این مفهوم ارائه نشده است و هر جامعهای به آن نگاهی متفاوت دارد.
و …
بیشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.