ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…
ورود / ثبت نام
ورودایجاد حساب کاربری

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

جستجو
0 محصول $0.00
منو
فایل ویکی
0 محصول $0.00
فایل ویکی
  • فایل ویکی
  • خرید پاورپونت
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
Home دانلود پاورپوینت آشنایی با مشاهیر ایران وجهان: سواره ایلخانی زاده از مفاخر شعر و ادبیات کُرد «پیره هه‌لو» از یکی از اشعار الکساندر پوشکین شاعر روسی الهام گرفته شده که سواره آن را بازسرایی کرده‌است. ( تعداد اسلاید:
بزرگنمایی تصویر

دانلود پاورپوینت آشنایی با مشاهیر ایران وجهان: سواره ایلخانی زاده از مفاخر شعر و ادبیات کُرد «پیره هه‌لو» از یکی از اشعار الکساندر پوشکین شاعر روسی الهام گرفته شده که سواره آن را بازسرایی کرده‌است. ( تعداد اسلاید:

  • Description
  • Reviews (0)
Description
توضیحات محصول

سواره ایلخانی‌زاده
پدر شعر نوی کوردی کردستان

سواره ایلخانی‌زاده فرزند احمد آغاي ايلخاني‌زاده متخلص به کاک سواره (زادهٔ ۱۳۱۶ در ترجان – درگذشتهٔ ۱۳۵۴ در تهران) شاعر، نویسنده، فعال سیاسی و گویندهٔ بخش کُردی رادیو تهران بود.
سواره ایلخانی‌زاده در سال ۱۳۱۶ در روستای تُرجان، که آن زمان بخشی از شهرستان بوکان بود به دنیا آمد. زمانی که او تنها دو سال داشت، خانواده اش از روستای ترجان به روستای قره‌گویز یکی دیگر از توابع همین شهرستان نقل مکان می‌کنند. دهستان ترجان در واقع همان بخش کوچک از منطقهٔ مکریان است که زمانی از توابع این منطقه و بوکان بود که در تقسیمات سیاسی سال ۱۳۴۴ دورهٔ پهلوی از استان آذربایجان غربی به استان کردستان، شهرستان سقز الحاق شده‌ است.
سواره در سال ۱۳۴۱ مدرك ديپلم را در شهر تبريز مي‌گيرد و برای تحصیلات تکمیلی در رشته حقوق قضایی به تهران می‌رود و در سال ۱۳۴۷ موفق به اتمام تحصیلات خود می‌شود.
سواره ایلخانی زاده در فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی با همراهی “ناصر یمین مردوخی کردستانی” حضور پیدا می‌کرد و ضمن سرودن شعرهای ملی‌گرایانه به فعالیت‌های سیاسی هم می‌پرداخت. به دلایلی در سال ۱۳۴۳ به مدت ۶ ماه در زندان قزل‌قلعه تهران زندانی می‌شود.
در سال ۱۳۴۶ در قسمت کردی رادیو تهران مشغول به کار می‌شود و در زنجیره برنامه‌های ادبی-اجتماعی ضمن نقدهای ادبی، داستان‌های کوتاهی را نیز ارائه می‌کند، اما در سال ۱۳۵۴ در حالی که کمتر از ۳۸ سال داشت بر اثر حادثهٔ تصادف در تهران درگذشت. پس از فوت، پیکر سواره ایلخانی‌زاده را به روستای حمامیان بوکان می‌آورند و در گورستان مخصوص خانواده ايلخاني‌زاده‌ها دفن می‌کنند.
“سواره” با یک دختر آذری ازدواج می‌کند و حاصل این ازدواج پسری به نام “بابک” شد.
به باور برخی از شاعران و نویسندگان کُرد سواره ایلخانی‌زاده پدر شعر نوی کُردی در کردستان ایران شناخته می‌شود و از او به عنوان شاعری نوگرا یاد می‌شود، اما در قالب شعر کلاسیک نیز آثاری ناب نیز از سواره به جا مانده‌ است که «پیره هه‌ڵۆ»، یکی از آن‌ها است.
سواره‌ ایلخانی زاده‌ اولین کسی بود که‌ در کردستان ایران پا به‌ عرصه‌ی شعر نو کردی گذاشت و به‌ نحوی می توان گفت که‌ بانی و بنیان گذار شعر نو در کردستان ایران است. البته‌ نباید این واقعیت را فراموش کرد که‌ سواره‌ بر روی فضا و بستری آماده‌ وارد میدان شد چرا که‌ کلیت شعر کردی در ذات خود مدتها پیش از سواره‌ ، توسط عبد الله‌ بگ (گوران ) در کردستان عراق دچار تغیر و تحول عمیق و بنیادی شده‌ بود و تقریبا می توان ادعا نمود که‌ شعر نو کردی به‌ طور کلی از لحاظ محتوایی و ساختاری کانالیزه‌ و فرموله‌ شده‌ بود چرا که‌ گوران پیروان درخشانی به‌ دنبال خود داشت همچون: شیرکو بی‌کس، لطیف هلمت، رفیق صابر، عبدالله‌ په‌شیو، انور قادر محمد و… که‌ جهان‌بینی شعری هر کدام از این شاعران اگر نه‌ تمام و کامل اما بخش بزرگی از انعکاس و تبلور نیازهای تازه‌ی جامعه‌ کردستان بود و در کردستان ایران نیز شاعران نئو کلاسیک همچون عبد الرحمن شرفکندی(هه‌ژار)، محمد شیخ‌الاسلامی(هێمن)، قانع و… محتوا و جوهره‌ی شعر کردی را از قالبهای سنتی، راکد و همچنین بیماری دیوان سالاری شعری نجات داده‌ بودند و شعر را وارد لایه‌ها و عرصه‌های مختلف اجتماعی نموده‌ بودند. اما با وجود این توصیفات نباید اهمیت و نقش محوریت و کاریزماتیک سواره‌ ایلخانی زاده‌ را در این بخش از جغرافیای کردستان(ایران) نادیده‌ گرفت. چرا که‌ سواره‌ با شناختی عمیق از بن مایه‌های ادب کلاسیک کردی از یک طرف و آگاهی از تغیر و تحولات در شعر جهان، بخصوص شعر همسایه‌ها(بلاخص شعر فارسی) از طرف دیگر، چنان دستگاه منظم و منسجم شعری را پایه‌ گذاری کرد و چنان افق‌های تازه‌ را در شعر کردی در کردستان ایران گستراند که‌ حتی نقش استاد(گوران) را اگر نه‌ کم اهمیت اما کم رنگ ساخت.
باید دانست که، مقام و جايگاه “سواره” را درشعر كردي ايران با شاعراني چون “نيما يوشيج” در ادبيات فارسي و “نازك الملائكه” در ادبيات عرب مقايسه مي كنند.
در اواخر سال ۱۳۹۳ خورشیدی، مجموعه آثار “سواره ایلخانی زاده” با نام «شه‌نگه سوار» به همت “عمر ایلخانی” برادر بزرگ “سواره ایلخانی زاده” جمع آوری و با ویرایش”صلاح الدین آشتی” و توسط انتشارات “غه‌زه لنووس” در شهر سلیمانیه اقلیم کردستان عراق منتشر شد. این کتاب در سه بخش “تاپۆ وبوومه لێڵ”، “شێعره کوردییه‌کان” و “اشعار فارسی” منتشر شده است.

…

بیشتر

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “دانلود پاورپوینت آشنایی با مشاهیر ایران وجهان: سواره ایلخانی زاده از مفاخر شعر و ادبیات کُرد «پیره هه‌لو» از یکی از اشعار الکساندر پوشکین شاعر روسی الهام گرفته شده که سواره آن را بازسرایی کرده‌است. ( تعداد اسلاید:” لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی فایل‌ های ارائه‌ شده در سایت فایل ویکی ، از جمله کتاب‌ها و پاورپوینت‌ ها، با کیفیت بالا و قیمت مناسب در دسترس هستند. با بهره‌گیری از محتوای موجود در سایت، می‌توانید به‌ آسانی به منابع آموزشی، پژوهشی و حرفه‌ای دسترسی پیدا کنید و دانش خود را گسترش دهید. هر فایل پس از خرید، به‌ صورت آنی و بدون محدودیت زمانی قابل دانلود است.

  • منو
  • دسته بندی ها
Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
  • فایل ویکی
  • خرید پاورپونت
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
  • مورد فهرست
  • ورود / ثبت نام
سبد خرید
بستن
پذیرفتن
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.