توضیحات محصول
فهرست مطالب
مقدمه
سندروم استندال چیست؟
دلیل نامگذاری سندرم استندال و یا سندرم فلورانس
علایم بیماری سندروم استندال
سندرم استندال را چطور میتوان درمان کرد؟
شیوع استاندال چه قدر است؟
بخشی از متن
مقدمه
سندرم استندال یک بیماری روان تنی است که، خوشبختانه، ظاهرا موقتی است. زمانی که شخص در یک مکان یا دیگر محیط ها در معرض هنر زیاد قرار می گیرد که بسیار زیباست، این اختلال رخ می دهد. افرادی که ابتلا به این اختلال عجیب و در عین حال ترسناک را تجربه نموده اند می گویند که ناگهان ضربان قلبشان بالا می رود، دچار اضطراب شدید، گیجی، سردرگمی و حتی توهم می شوند.
سندروم استندال چیست؟
سندرم استاندال (انگلیسی:Stendhal syndrome) که با نام های سندرم فلورانس و هایپرکولچرِمیا( hyperkulturemia) هم شناخته می شود، یک اختلال روان تنی است که با تجربه های منکوب کنندهٔ شخصی، زمان رویارویی با اثرهای هنری عارض می شود و شخص را با افزایش تپش قلب ، سرگیجه، کاهش هوشیاری، غش و گاه توهم رو به رو می کند. صحت و سقم این عارضه مورد تفاوت روانپزشکان است ولی عارضه های اختلال روی مبتلایان به اندازه ای بوده که بعضی از آنان در بیمارستان تحت درمان داروهای ضدافسردگی قرار بگیرند.
اولین بار استاندال نویسنده شهیر فرانسوی در بازدیدش از کلیسای سانتا کروچه و تماشای فرسکوهای جوتو دی بوندونه از این حالت سخن گفت و به همین علت سندرم به افتخار وی نامگذاری شده است.
دلیل نامگذاری سندرم استندال و یا سندرم فلورانس HYPERKULTUREMIA
نویسنده معروف استاندال را حتماً می شناسید، خالق شاهکار سرخ و سیاه. وی تجربه سفر به شهر تاریخی فلورانس را در سال 1817 داشته است. استاندال پس از بازديد از این شهر در کتابش به نام« ناپل و فلورانس:سفری از میلان تا رجیو» در مورد احساسات و شرایطی که در رویارویی با اثرهای بی مانند این فلورانس داشت، توضیح داده است.
وی نوشته:« من به شوق آمده بودم. از بودنم در فلورانس و توانایی لمس مجسمه هایی که قبل از این ندیده بودم به شوق آمده بودم. همه چیز با من حرف می زد. آرام آرام دچار تپش قلب شدم انگار یک مرتبه جان از بدنم خارج شده باشد حس کردم همین الان است که غش کنم.» این بیماری پس از آنکه استاندال در قرن 19 آنرا توصیف کرد، در سال 1979 به نام همین نویسنده ثبت شد. البته این سندرم نام دیگری هم دارد که بعضی آنرا به سندرم فلورانس می شناسند.
شاید به نظرتان خندهدار بیاید ولی تیم روانپزشکی بیمارستان سانتاماریا در سال 1979 دریافتند تعداد بیمارانی با علایم مشابه زیاد شده است. آن ها با بررسی 107بیمار متوجه شدند اغلب آن ها گردشگر هستند و از کشورهای اروپایی ديگر برای دیدن این شهر آمده اند و طی سفر خود با بازديد از مکان های گوناگون دچار علایمی مثل سرگیجه و حتی غش و از حال رفتن می شوند. با بررسی های زیاد آن ها دریافتند استاندال، نویسنده معروف و بعضی نویسندگان ديگر هم این علایم را داشته اند به همین علت نام سندرم استاندال را روی آن گذاشتند.
و …
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.