توضیحات محصول
فهرست مطالب
مقدمه
معرفی سندرم بیت المقدس
شیوع ابتلا به سندرم بیت المقدس
انواع سندرم بیت المقدس
علائم سندرم بیت المقدس
اولین گزارش ها از سندرم بیت المقدس
سندرم بیت المقدس در قرون وسطی
نظریه روان پزشک موشه کلیان سال 1999
درمان سندرم بیت المقدس
سندرم مشابه بیت المقدس
بخشی از متن
مقدمه
سندرم بیت المقدس گروهی از پدیده های ذهنی است که شامل وجود ایده های وسواسی با مضمون مذهبی، هذیان ها یا سایر تجربیات شبیه روان پریشی است که با بازدید از شهر اورشلیم ایجاد می شود. سندرم بیت المقدس که قبلاً به عنوان نوعی هیستری در نظر گرفته می شد اولین بار در دهه 1930 توسط روانپزشک اورشلیم هاینز هرمان، یکی از بنیان گذاران تحقیقات روانپزشکی مدرن در اسرائیل توصیف شد. این که آیا این رفتارها به طور خاص از سفر به بیت المقدس نشأت می گیرد یا خیر، مورد بحث است. این مبحث در پی معرفی علائم و ارائه روش های درمانی برای این سندرم است.
معرفی سندرم بیت المقدس
در سندرم بیت المقدس افرادی که به بیت المقدس رفته اند دچار افکار وسواسی و توهم شده اند. توهمی مانند این که آن ها احتمالا فرستادگان خدا هستند قرار است بشریت را هدایت کنند. مبتلایان به این سندرم مختص به مذهب یا فرقه خاصی نیستند و چیزی که در همه ی آن ها مثل سندرم استندال کشف شده است این است که آن ها از قبل اختلالات روانی داشته اند.
از سال 1980 روان پزشکان بیت المقدس با تعداد فزاینده ای از گردشگران روبه رو شدند که هنگام ورود به بیت المقدس دچار نوعی روان پریشی می شدند. با توجه به این که شیوع این پدیده بالا بود تصمیم گرفتند که همه این موارد به یک مرکز بهداشت روانی جهت مشاوره روان شناسی و مداخله روان پزشکی منتقل شوند.
در طی سیزده سال که از سال های 1980 تا سال 1993 به طول انجامید روی 1200 گردشگر تحقیق و بررسی صورت گرفت که فصل مشترک 470 نفر آن ها مشکلات روحی شدید و اضطراب و بی قراری ناشی از زیارت بیت المقدس بود. به طور متوسط سالانه 100 گردشگر دیده می شود که 40 نفر از آن ها مبتلا به این سندرم می شوند.
اولین قربانی این سندروم الیور مکافی است. اولیور قرار بود برای کریسمس 2017 به خانه اش برگردد ولی او که شغل باغبانی را داشت و تنها 29 سالش بود از 21 نوامبر 2017 دیگر دیده نشد. اولیور زمانی ناپدید شد که با دوچرخه در اسرائیل به سفر مشغول بود. دوچرخه و چادر او را دوماه بعد در جنوب این کشور پیدا کردند. خیلی سریع خبر پخش شد و رسانه ها معتقد بودند بین پنهان شدن اولیور و سندرم بیت المقدس ارتباطی هست.
و …
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.