توضیحات محصول
دانلود پاورپوینت درمان شناختي اختلالات اعتيادي با فرمت ppt ودر 41 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
– اين اختلالات طيف رسمي از رفتارهاي غير انطباقي را در بر مي گيرد . مثل سوء مصرف مواد ، سوء استفاده دارويي ، شرب مشروبات الكلي ، استعمال دخانيات و …
– شناخت درماني (CT) در درمان اختلالات اعتيادي از اهميت بالايي برخوردار است .
– شناخت درماني به عنوان يكي از ابزارهاي دومين نوع پيشگيري به گونه فزاينده اي مورد توجه درمانگران است .
– هم زمان با بستري كردن و سم زدايي ، بهتر است درمانگر فنون و راهبردهاي خاصي را براي كاهش احتمال عود در اختيار داشته باشد. شناخت درماني از جمله ی فنون موثر براي اين منظور است .
شناخت درماني چيست ؟(what is cognitive therapy)
روان درماني است كه تلاش مي كند واكنش هاي فزاينده ي عاطفي و رفتار خود تخديري را ، با اصلاح خطاي فكري (تفكر معيوب) و عقايد غير انطباقي (فرضيات ناكارآمد) كه زيربناي اين واكنش ها هستند ، كاهش دهند .
– اصطلاح شناخت درماني به اين منظور به كار رفته كه هدف فنون و راهبردهاي درماني تغيير خطاها و سوگيري هاي شناختي بيمار است .
– ذكر يك مثال به فهم مقصود كمك مي كند : گذاشتن قرار ملاقات با يك دوست …
– واكنش هاي طبيعي به کمک همين فرآيندهاي شناختي ، كه شخص را به برداشت درست واقعيت قادر مي سازد ، پديد مي آيد . در سايكو پاتولوژي اين توانايي مختل شده و تحريف هايي در شناخت ها روي مي دهد .
– هدف درمان شناختي ، اصلاح هر يك از رگه هاي عقايد است : عقايد انتظاري و اجازه دهنده و همين طور عقايد محوری زير ساخت آنها مثل : من به دام افتاده ام كه اين عقايد مربوط به دارو را قوت مي بخشند .
– موقعيت ، به طور مستقيم موجب هوس (craving) نمي شود : ميانجي محرك و هوس ، عقيده مرتبط با دارويي است كه به وسيله ي موقعيت فعال مي شود و عقيده ی خودآيندي است كه از اين عقيده سرچشمه مي گيرد .
I. عقايد غير انطباقي يا فرضيات ناكارآمد
(Dysfunctional Assumptions)
– عقايد تعيين كننده نظرات شخص درباره ي خود ، ديگران و محيط هستند .
– قواعد عامي هستند كه ممكن است هرگز به صورت كلامي در نيامده و از طريق استقراء مورد استنتاج قرار گيرند .
– اين فرضيات در طول دوره هاي بهبود پنهان و خاموش هستند (silent assumption) ليكن محرك ها و موقعيت هاي خاص به عنوان راه انداز (triger) عمل كرده و آنها را فعال مي گردانند .
اين عقايد همگي بر محور لذت جويي ، حل مسئله ، تسكين و فرار تمركز دارند .
II. افكار خوآيند يا خودكار(Automatic Thoughts)
محتواي جريان فكري آگاهانه ، آشكار و قابل دسترس فرد است كه خود به وجود مي آيند .
تجلي اين افكار تا حدي به شيوه اي كه فرد با خودش صحبت مي كند بستگي دارد و در جريان زمزمه با خود (self-talks) اتفاق مي افتد .
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.