توضیحات محصول
پاورپوینت اهمیت نور در گلخانه با فرمت pptx ودر 18 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت اهمیت نور در گلخانه
اهمیت نور
نور خورشید برای رشد گیاهان اهمیت حیاتی دارد.
در واقع رشد گیاهان در هر محیطی تابعی از نور است؛ زیرا نور عامل اصلی فتوسنتز و تولید مواد مورد نیاز گیاه است و گیاهان جهت رشد و تولید گل و میوه به میزان ساعات خاصی از تابش نور نیاز دارند.
نور از یک جنبه دارای اهمیت خاصی است؛ از این جهت که عواملی مانند حرارت، آب، مواد غذایی و… را میتوان تحت کنترل در آورد، ولی چنانچه نور خورشید کم باشد، تأمین کمبود آن کار مشکلی خواهد بود.
بنابراین گلخانهها را طوری میسازند که حداکثر بهرهوری از نور خورشید را داشته و حتیالامکان از عناصر سایهانداز به دور باشد.
انتقال و نفوذ نور به داخل گلخانه به عواملی مانند موقعیت جغرافیایی منطقه، جهتگیری ساختمان گلخانه، جنس و عمر سازه، جنس و تمیزی پوشش گلخانه، جنس، ابعاد، تعداد و ضخامت اجزای اسکلت و میزان سایهاندازی آنها و … وابسته است.
جنس پوشش گلخانهها در تأمین نور مناسب و به کارگیری آن در مراحل مختلف تولید نشاء و رشد رویشی و زایشی دارای اهمیت بالایی است.
پلاستیک کهنه و کدر و کثیف، نور را از خود عبور نمیدهد و در نتیجه بوتهها باریک و بلند شده و محصول کافی تولید نمیکنند.
وجود قطرات زیاد حاصل از میعان آب روی سقف گلخانه نیز مزاحم نفوذ نور شده و عمل فتوسنتز و باردهی گیاه را کاهش میدهد.
البته نور بیش از حد نیز رشد گیاه را به تعویق میاندازد.
در گوجهفرنگی و فلفل افزایش بیش از حد نور باعث آفتابسوختگی میوه (ظهور نواحی براق و سفید رنگ روی میوه) میشود.
پاورپوینت اهمیت نور در گلخانه
در گلخانههای مدرن با استفاده از سلولهای نوری یا فتوسل یا استفاده از پردههای مخصوص، مقدار نور ورودی به گلخانه به طور اتوماتیک تنظیم میشود؛ زیرا بعضاً در فصول گرم سال کاهش شدت نور ورودی، مدنظر میباشد که این امر در گلخانههای معمولی با پاشش ترکیبات کدر کننده، نصب توریهای مخصوص و … انجام میشود.
از اردیبهشت ماه (اواسط بهار و تابستان) میتوان با پاشیدن رنگ (ترجیحاً رنگ آبی مخلوط با چسب چوب)، گل و مواد آهکی یا نصب سایبان و حصیر از نفوذ نور زیاد جلوگیری کرد که این خود باعث کاهش دما در گلخانه نیز خواهد شد.
البته پوششهای مخصوصی به صورت توری به بازار آمده که با نصب آنها میتوان از ورود اشعه اضافی به داخل گلخانه جلوگیری نمود.
بعضی از گلخانهداران برای حفظ دما در فصل زمستان، اقدام به دوجداره نمودن گلخانههای خود میکنند که توصیه میشود برای جداره داخلی، نایلون نازکتر و شفافتر استفاده شود و یا در زمان تولید میوه بایستی لایه داخلی حذف شود تا نور بیشتری به گیاه برسد (خصوصاً در زمستان که شدت نور و طول روز کمتر است) و از طویل شدن فاصله بین بندها (میانگرهها) و ضعیف شدن بوته و کاهش عملکرد جلوگیری شود.
البته با استفاده از نورهای مکمل (نور مصنوعی) میتوان بر طول روز افزود و کاهش نور در دو جداره بودن پوشش را جبران کرد و در نتیجه عملکرد گیاه را افزایش داد
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.