توضیحات محصول
فهرست مطالب
مقدمه
چه کسانی دچار اختلال بازی هستند
علائم و روشهای درمان «اختلالِ بازی»
علائم و نشانه های اختلال بازی
در چه زمینه هایی اختلال بازی، می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد؟
اعتیاد به اختلال بازی
تشخیص اختلال بازی
درمان اختلال بازی
بخشی از متن
مقدمه
اختلال بازی چیست ؟ چه کسانی دچار اختلال بازی میشوند ؟ در این مبحث درباره سلامت روان ، پیشگیری و راه های درمان اختلال بازی توضیحاتی ارایه خواهیم کرد.
چه کسانی دچار اختلال بازی هستند
آشنایی با شش نشانه فرد مبتلا به اختلال بازی
سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت جلوگیری از اعتیاد به بازیهای رایانهای، برای اولینبار، شش نشانه عارضه روانی اختلال بازی را معرفی کرد.
اختلال بازی یک الگوی رفتاری آسیبزننده با تمرکز بیش از حد روی بازیهای رایانهای از نظر تکرار، شدت، مدتزمان و ظرفیت خروج است. برخی از پیامدهای آن در این گزارش بیان شده است.
ناتوانی در کنترل خود حین بازی
مهمترین مشخصه بازیهای رایانهای حالت خشونت فطری و محیط جنگی در اکثر موارد است. معمولا در تم جنگی فرد باید برای رسیدن به مرحله بعد با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد. خشونت مهمترین محرکی است که در طراحی جدیدترین و جذابترین بازیهای رایانهای به حد افراط استفاده میشود.
غرق شدن در بازی و کمتوجهی به زندگی
وقتی کودکان به انجام بازیهای رایانهای مشغول میشوند، گذشت زمان را به هیچ وجه احساس نمیکنند. آنها معمولا زمانی متوجه میشوند که ساعتهای زیادی از وقتشان صرف این بازیها شده است. نتایج تحقیقات نشان میدهد کودکانی که دائماً از بازی ویدئویی استفاده میکنند، درونگرا شده و در جامعه، منزوی و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ناتوان میشوند.
توجه به بازی حتی با آگاهی از پیامدهای منفی آن
متاسفانه مساله اعتیاد به بازی در بعضی از افراد تا جایی پیشرفت میکند که آنها با وجود مشاهده پیامدهای منفی اعتیاد، باز هم قادر به کنار گذاشتن و یا حداقل کنترل بازی آن نیستند.
هدر دادن لحظات مهم زندگی و عدم توجه به سلامت خود
بازیهای ویدئویی به دلیل این که کودک یا نوجوان قادر به طراحی و کنترل محیط بازی نیست، بنابراین با گذشت زمان به دلیل عدم کنترل بر بازی با ضعف اعتماد به نفس مواجه میشود. درواقع اعتماد به نفس او در برابر ساختنیها و پیشرفت دیگران متزلزل میشود.
متاسفانه تصور بیشتر خانوادهها این است که در بازیهای رایانهای فرد مداخله فکری مداوم دارد، اما این مداخله فکری نیست، بلکه این بازیها با فریب سلولهای مغزی احساس کاذب تسلط بر شرایط را در وجود کاربر ایجاد میکنند.
تغییر الگوی خواب، فعالیتهای بدنی و تغذیه
اعتیاد شدید به بازی در تغییر الگوی خواب شبانه کاملا موثر است و همچنین فرد معتاد هرگز حاضر نیست تا تحت هیچ شرایطی از بازی دست بکشد، چرا که او مسیر پیشرفت در بازی را با مسیر درست پیشرفت در زندگی اشتباه گرفته است. این افراد همچنین کمترین توجه را به تغذیه خود دارند و در اثر بیتوجهی به سوء تغذیه مبتلا میشوند.
دوره اعتیاد به بازی حداقل ۱۲ ماه است
از نظر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت برای اثبات اعتیاد به بازی باید فرد مستعد حداقل ۱۲ ماه را به یک روش مشابه زندگی کند. پس از تشخیص وضعیت اعتیاد بهتر است از کارشناسان و روانشناسان فعال در این عرصه کمک گرفت.
و …
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.