توضیحات محصول
دانلود پاورپوینت اختلالات اسید و باز با فرمت ppt ودر 70 اسلاید قابل ویرایش قسمتی از متن پاورپوینت اختلالات اسید و باز
مکانیزم های فیزیولوژیک برای تنظیم تعادل اسید – باز
}PH طبیعی خون بین 7/35 تا 7/45 متغیر است .
}بدن دارای سه سیستم فیزیولوژیک برای تنظیم و حفظ PH در حد طبیعی است که شامل سیستم تامپونی ، سیستم تنفسی و سیستم کلیوی است .
1.سیستم تامپونی ( بافری )
}سیستم بافری سریعترین پاسخ را در مقابل تغییرات PH خون از خود نشان می دهد . این سیستم ظرف 5- 4 ساعت به حداکثر کارآیی خود می رسد .
}بافر ها شامل مواد شیمیایی هستند که در عرض چند دقیقه تغییرات کوچک در PH را خنثی می کنند .
}هر بافر دارای یک جزء اسیدی ( که می تواند یون هیدروژن آزاد کند ) ویک جزء نمکی ( که می تواند یون های هیدروژن را از محیط بردارد ) است .
جز نمکی مسئول جلوگیری از کاهش سریع PH پلاسماست:
( اسید قوی + جزء نمکی بافر = نمک خنثی + اسید ضعیف(
جزء اسیدی مسئول جلوگیری از افزایش سریع PH پلاسماست:
( باز قوی + جزء اسیدی بافر = آب خنثی + باز ضعیف )
سیستم بافری بیکربنات
}مهمترین بافر مایع خارج سلولی است
}به ازای هر مولکول اسید کربنیک باید 20 یون بی کربنات وجود داشته باشد
}میزان بی کربنات پلاسما 24 mEq/L است
}به ازای هر 1mmHg فشار نسبی Co2 ، 0.03mEq بی کربنات در پلاسما به حالت محلول وجود دارد ، یعنی با PCo2=40mmHg ، مقدار H2Co3 برابر با 1.2mEq/Lخواهد بود .
پاورپوینت اختلالات اسید و باز
سیستم تنفسی
}این سیستم دارای عملکردی فوری در اصلاح اختلالات اسید و باز است به محض بروز تغییر در PH خون ، سیستم تنفس از طریق احتباس یا دفع Co2 وارد عمل می شود .
} اگر PH خون شدیدا اسیدی شود ، سیستم اعصاب مرکزی تحریک شده ، تعداد و عمق تنفس را افزایش می دهد و بدین ترتیب میزان دفع Co2 افزایش و متعاقبا سطح Co2 خون کاهش می یابد .
کاهش Co2 طبق فرمول زیر موجب پیشرفت واکنش I به سمت چپ شده منجر به کاهش یون H+ و متعاقبا افزایش PH می شود برعکس اگر PH شدیدا قلیایی شود ، پاسخ سیستم عصبی مرکزی بصورت کاهش تعداد و عمق تنفس خواهد بود که متعاقبا موجب احتباس Co2 و افزایش سطح Co2 در گردش خون می شود . افزایش Co2 موجب پیشرفت واکنش I به سمت راست شده و منجر به افزایش یون H+ و متعاقباکاهشPHمیگردد.
سیستم کلیوی
}سلول های بدن دائما در حال آزاد کردن اسیدهای متابولیک بداخل گردش خون هستند . سلول های توبولار کلیه این اسید های متابولیک را توسط ترشح یون هیدروژن و باز جذب یون بیکربنات دفع می کنند ، این عمل کلیه منجر به اسیدی شدن ادرار می شود .
} اگر ادرار خیلی اسیدی شود به سلول های اپیتلیال مجاری ادراری صدمه می زند . بدن دارای دو مکانیسم برای دفع یون هیدروژن به ادرار است ، بدون آنکه تغییر حادی در PH ادرار ایجاد شود.
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.