توضیحات محصول
دانلود پاورپوینت آشنایی با ابزار و شیوه های جستجو در بانک های اطلاعاتی با فرمت ppt ودر 97 اسلایدقابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت آشنایی با ابزار و شیوه های جستجو در بانک های اطلاعاتی
سر فصل مطالب:
تعریف بانک اطلاعاتی
تاریخچه بانک اطلاعاتی
اجزای بانک اطلاعاتی
عناصر بانک اطلاعاتی
کاربران بانک اطلاعاتی
انواع بانک اطلاعاتی
راهبردهای جستجو در بانک های اطلاعاتی
معیارهای ارزیابی بانک اطلاعاتی
مقدمه
امروزه، امکان بهره گیری از اطلاعات به کمک فناوریهای رایانه و مدیریت نظامهای اطلاع رسانی، پژوهشگران در تهیه و تدوین برنامه های مطالعاتی و چگونگی انتخاب روشهای بازیابی، دریافت اطلاعات دقیق و در نتیجه تصمیم گیریهای صحیح یاری می دهد. در واقع پژوهشگران می توانند از اطلاعات بسیار ارزشمند ذخیره شده در بانکهای اطلاعاتی تخصصی استفاده کنند.
کتابخانه هاکه محل حضور و ارائه خدمات به پژوهشگران می باشند، به جایگاهی برای کاربرد نوآوریها در فناوری اطلاعات تبدیل شده اندو اکثر آنها از بانکهای اطلاعاتی چند رسانه ای استفاده می کنند. از این رو بکارگیری کتابداران آشنا با دانش جدید و مهارت عملی از اولویت ویژه ای برخوردار شده استتا بتوانند پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی جدید باشند.
بنابراین مروری اجمالی بر موضوع بانکهای اطلاعاتی ضروری بنظر رسید.
پاورپوینت آشنایی با ابزار و شیوه های جستجو در بانک های اطلاعاتی
تاریخچه بانک اطلاعاتی
در اواخر دهه 1960 و اوايل دهه 1970 ايجاد نظام يكپارچه مديريت اطلاعات بهعنوان هدفي واحد مطرح شد و پايگاههاي اطلاعاتي با اين قصد بهوجود آمد كه بتواند امكان تركيب پروندههاي جدا از هم، ايجاد ارتباط، مديريت، و استفاده مشترك از دادهها را فراهم سازد. در نتيجه، افزونگي اطلاعات تا حدودي كاهش يافت، صحت و يكپارچگي اطلاعات ذخيره شده تا حدي تأمين شد، و امكان دسترسي مستقيم به اطلاعات و بازيابي آن، بهكمك چند كليد، و گزارشگيري ساده نيز فراهم گرديد.
در دهه 1970، بهسبب تراكم اطلاعات ذخيره شده و ضرورت بازيابي اطلاعات مورد نياز، يكپارچگي اطلاعات و به حداقل رساندن تكرار آن در پايگاههاي اطلاعاتي اهميت بيشتري يافت و موجب شد كه در تهيه برنامههاي كاربردي، روشهاي كارآمدتري نسبت به ذخيره و بازيابي اطلاعات ابداع شود و پايگاههاي اطلاعاتي امروزي شكل گيرد.
اين پايگاهها دسترسي چند جانبه به اطلاعات، كنترل اطلاعات، سازماندهي مجدد، ارتباط ميان عناصر اطلاعاتي، امنيت اطلاعات، تهيه گزارشهاي پيچيده، و تهيه برنامههاي كاربردي مستقل از داده را امكانپذير ساخت. از دهه 1980، با توسعه دانش در زمينههاي نظامهاي خبره و هوش مصنوعي، تحولي در نظام ذخيره و بازيابي اطلاعات بهوجود آمد.
پايگاههاي اطلاعاتي با استفاده از نظام خبره، هوش مصنوعي، و زبان طبيعي امكان استنتاج منطقي از دادهها را به كاربران ميدهند؛ و بدينترتيب، فنآوري نوين سبب ايجاد پايگاههاي دانش[Knowledge base] شده است .
در ايران نيز از سال 1362، تلاشهايي بهمنظور ايجاد پايگاههاي اطلاعاتي خودكار آغاز شد. ليكن تا اواخر دهه 60 نتيجه ملموسي حاصل گرديد. مراكز پايگاههاي اطلاعاتي ايران در حال حاضر بهطور عمده حاصل تلاشها و كوششهايي است كه از سال 1368 آغاز گرديده و تاكنون ادامه داشته است .
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.