توضیحات محصول
رشته هوش مصنوعی
رشته هوش مصنوعی یکی از رشتههای مهم گروه ریاضی میباشد که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
هدف هوش مصنوعی هوشمندسازی سیستمها برای تغییر دادن رفتار ماشینها به رفتار انسانگونه است.
گرایشهای این رشته کاربردهای زیادی در بازارهای مختلف مانند صنعت اتومبیلهای خودران، ترمیم تصاویر، تشخیص چهره دارد و متقاضیان زیادی در مقاطع ارشد و دکتری در ایران میتوانند در این رشته تحصیل کنند.
برخی ممکن است رشته هوش مصنوعی را با علم رباتیک که سابقه بسیار زیادی دارد، اشتباه بگیرند.
در صورتی که رشته هوش مصنوعی تکنولوژی پیشرفته بر پایه تفکر، یادگیری و تحلیل رفتار همانند رفتار انسان است. در مجموع هوش مصنوعی درصدد است از شیوه تفکر انسانی تقلید نماید. از این رو هدف کلی این رشته یادگیری، تحلیل و ادراک است.
معرفی رشته هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یکی از شاخههای علوم ریاضی و کامپیوتر است که همه علوم در حیطه فعالیتهای سیستمی و کامپیوتری را که به دنبال حل مسئله، تشخیص، تصمیمگیری و ادراک و عمل میباشد، را در خود جای داده است.
هوش مصنوعی در واقع نوعی سیستم پیچیده کامپیوتری است که در زمینه اندیشیدن روشهای استدلال، حل مسئله، رفتار و واکنشها مشابه انسان رفتار میکند و میتوان گفت که ساخت سیستمهای هوشمندی که مانند انسان رفتار کنند، هدف اصلی رشته هوش مصنوعی است.
سیستم هوش مصنوعی با علوم برنامه نویسی کامپیوتر مانند برنامهریزی سی پلاس، جاوا و پایتون سر و کار دارد. هوش مصنوعی براساس ریاضیات، علوم کامپیوتر، آمار و احتمال به طراحی و ساخت الگوریتمهایی برای سیستمهای هوشمندی که انسان گونه رفتار میکنند، میپردازد.
از این رو افراد متخصص برای ساخت سیستمهای هوشمند مرتبط با هوش مصنوعی در ایران باید چگونگی تفکر و نوع رفتار انسان در شرایط مواجهه با مسائل مختلف را ارزیابی کنند. بسیاری از افراد در مورد کاربرد هوش مصنوعی سؤال میکنند. باید بگوییم که هوش مصنوعی فرایند تجزیه و تحلیل اطلاعات و روند تصمیمگیری و اجرا در مغز انسانها را به صورت الگوریتم و مدلهای ریاضی تحلیل میکند.
استفاده از علوم کامپیوتر و مدل سازی در هوش مصنوعی فرایند یادگیری مسائل مختلف و عملیات شبیهسازی مغز انسان را امکانپذیر خواهد کرد. متقاضیانی که مایل به ادامه تحصیل در هوش مصنوعی هستند، میتوانند با حضور در آزمون ارشد یا دکتری برای انتخاب لیست گرایشهای موجود در این رشته اقدام کنند.
تحصیل در رشته هوش مصنوعی در دوره کارشناسی
از آنجا که هوش مصنوعی در سراسر دنیا و همچنین در ایران موضوع جدیدی میباشد، بهره از آن در کسب و کارهای یک موضوع چالش برانگیز است. برای بسیاری از داوطلبان این سؤال به وجود آمده است که آیا امکان تحصیل در رشته هوش مصنوعی در مقطع کارشناسی وجود دارد یا نه؟
امکان تحصیل در این رشته به عنوان یکی از گرایشهای رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی وجود ندارد. تحصیل در هوش مصنوعی در ایران برای داوطلبان به این شکل است که در هر رشته تحصیلی که در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشند، میتوانند در مقطع ارشد برای انتخاب رشته هوش مصنوعی اقدام کنند.
دانشجویانی که در رشتههای کامپیوتر و نرمافزار تحصیل کردهاند، میتوانند با تسلط بیشتری دروس پیش نیاز رشته هوش مصنوعی را پاس کنند و شانس قبولی بیشتری از میان گرایشهای این رشته خواهند داشت.
بنابراین برای ورود به هوش مصنوعی در مقطع کارشناسی افراد باید در دوره دبیرستان در رشته ریاضی تحصیل کرده و با شرکت در آزمون سراسری و انتخاب رشته یکی از گرایشهای علوم کامپیوتر در دوره کارشناسی ادامه تحصیل دهند. پس از دریافت مدرک لیسانس خود در رشتههای مرتبط یا غیر مرتبط با کامپیوتر میتوانند برای ادامه تحصیل در هوش مصنوعی در آزمون ارشد مراحل ثبت نام خود را انجام دهند.
رشته هوش مصنوعی در مقطع ارشد
در حال حاضر دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل در رشته هوش مصنوعی تقاضا میدهند، چراکه این رشته از بهترین رشته های ریاضی است. بسیاری از دانشگاهها در سراسر جهان امکان تحصیل در هوش مصنوعی در مقطع ارشد و دکتری را فراهم کردهاند.
بنابراین دانشجویان رشتههای مختلف دوره کارشناسی برای قبولی در رشته هوش مصنوعی در مقطع ارشد باید با توجه به فهرست رشتههای کنکور ارشد در کنکور رشته ریاضی شرکت کنند. پس از قبولی در هوش مصنوعی در دوره ارشد دانشجویان برای تکمیل دوره خود باید ۳۲ واحد شامل ۲۴ واحد درسی، ۲ واحد سمینار و ۶ واحد پایان نامه را بگذرانند.
دروس ارائه شده در هوش مصنوعی در مقطع ارشد شامل درسهای نظری، پژوهشی تحقیقاتی و عملی است که هریک از این گرایشها با علم کامپیوتر و سیستمهای مرتبط با برنامهریزی و ریاضیات ارتباط دارند. گرایشهای اصلی هوش مصنوعی در ادامه ارائه شده است.
یادگیری ماشین (Machine Learning)
شبکه عصبی (Neural Networks)
بینایی ماشین (Machine Vision)
سامانه های خبره (Expert System)
پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing)
الگوریتم ژنتیک (Genetic Algorithm)
روباتیک (Robotic)
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.