توضیحات محصول
دانلود پاورپوینت بیماری های مزمن انسدادی ریه با فرمت ppt ودر 34 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت بیماری های مزمن انسدادی ریه
بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
}COPD ممکن است شامل بیماریهایی باشد که علت آن انسداد راه هوایی نظیر آمفیزم، برونشیت مزمن یا ترکیبی از هر دو بیماری باشد.
}سایر بیماری ها از جمله فیبروز کیستیک، برونشکتازی، و آسم قبلا در طبقه بندی COPD قرار داشتند، ولی اکنون جزو انواع بیماری های مزمن انسدادی ریه قرار می گیرند.
بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
}جریان هوا محدود یک واکنش التهابی تلاش بدن به منظور رفع آن افزایش سلول های گابلت و بزرگ شدن غدد مترشحه( ناحیه پروگزیمال راه های هوایی) و التهاب موجب ضخامت دیواره راه هوایی، فیبروز برونشیال، اگزودا در راه هوایی و تنگ شدن کلی راه هوایی ( ناحیه جنبی راه های هوایی )
} ضخیم شدن دیواره عروق
} فشار خون ریوی
آمفیزم
Emphysema
} در آمفیزیم اختلال در تبادل گازی ایجاد میشود. این مسئله در نتیجه تخریب شدن دیواره آلوئولی و نیز اتساع بیش از حد آلوئول ها ایجاد می شود.
}آمفیزم به اتساع بیش از حد هوا در قسمت های انتهایی برونشیول ها و آلوئول ها گفته می شود، به طوری که دیواره الوئول ها تخریب شده و فضاهای آلوئولی یکی می شود.
}سطح آلوئول ها که در تماس مستقیم با کاپیلرهای ریه است کاهش می یابد و فضای مرده آلوئولی افزایش می یابد و دیفیوژن اکسیژن کاهش یافته و هیپوکسمی ایجاد می شود.
}در مراحل بعدی بیماری، دفع دی اکسید کربن دچار اشکال می شود و فشار دی اکسید کربن خون شریانی بالا می رود(هیپرکاپنه) و باعث اسیدوز تنفسی میشود.
پاورپوینت بیماری های مزمن انسدادی ریه
}انواع آمفیزم بر اساس محل درگیری در ریه ها:
}آمفیزم پان لوبولار (پان آسینار): تخریب دیواره برونشیول، مجاری آلوئولی و آلوئول ها وجود دارد.فضای بین لوبول ها بزرگ می شود ولی بیماری التهابی در آن کمتر است.
}آمفیزم سنتری لوبولار(سنتروآسینار): تغییر پاتولوژیک در مرکز لوبول دوم یعنی در بخش های محیطی آسینوس ها است.
}همیشه اختلالی در نسبت تهویه-پرفیوژن وجود دارد که باعث ایجاد شدن هیپوکسی مزمن، هیپرکاپنه، پلی سایتمی و نارسایی قلب راست می گردد.
}
عوامل خطر ساز
}عوامل محیطی: سیگار، استنشاق دود در محیط، تماس طولانی و مداوم با گرد و غبار
}
}عوامل میزبان: نقص آلفا 1-آنتی تریپسین که یک آنزیم متوقف کننده فرایند پارانشیم سازی ریه در برابر صدمات می باشد. این نقصان در بیماران جوان تر باعث ایجاد آمفیزم لبولار می شود.
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.