توضیحات محصول
شيرين بياني، فرزند دكتر خانبابا بياني است كه داراي فعاليت ها و كارهاي ارزنده اي بود كه به چند مورد از آنها اشاره مي كنيم: مؤسس دانشگاه تبريز و توسعه دهنده ي دانشگاه تربيت معلم، استقلال بخشيدن به دانشسراي عالي (تربيت معلم كنوني) عضو شوراي عالي و فرهنگ سابق و تدوين و تنظيم اسناد و مدارك موجود در وزارت خارجه و تاسيس كتابخانه براي وزارت خانه و اهداي كتابهاي خصوصي به آن. دكتر شيرين بياني از جانب مادري، نواده ي ملك المتكلمين مشروطه خواه معروف و شهيد راه آزادي (كه به در باغشاه توسط محمد عليشاه قاجار همراه با ميرزا جهانگير خان صور اسرافيل شهيد گرديد) و دكتر مهدي ملك زاده از بنيان گزاران طب جديد در ايران و صاحب كتاب «تاريخ مشروطيت» و فرزند ملك زاده ي بياني كارشناس معروف باستان شناسي و از بنيان گزاران موزه ي ايران باستان مي باشد. مادر بزرگ دكتر بياني از طرف مادري، خورشيد كلاه ملكزاده بانويي فرهيخته وشاعر بود و عموي ايشان، دكتر مهدي بياني استاد دانشگاه تهران، خوشنويس و بنيانگذار انجمن خوشنويسي ايران است. خواهر دكتر بياني، سوسن بياني (داراي دكتري رشته باستان شناسي و مشغول تدريس در دانشگاه تهران)است.
خاطرات کودکي: دوران كودكي شيرين بياني در بهترين و آرام ترين شرايط ممكن خانوادگي سپري گرديد در محيطي آكنده از مهر و محبت ،صفا، يك رنگي و عشق به ايران و ايراني و همه انسانها. احترام به سنت ها ي ملي و مذهبي و اصول مذهبي، احترام و دستگيري از طبقه غير مرفه جامعه كه اين اصول در تدوين شخصيت او بسيار موثر بوده است. افراد خانواده همه فرهنگي، اهل ذوق و هنر و داراي تاليفات متعدد بوده اند، كه اين شرايط خانوادگي نيز در سوق دادن او بسوي دانش و دانشگاه تاثير بسياري داشته است. شيرين بياني در اين باره مي گويد: يكي از بهترين خاطرات كودكي ام، در هفت سالگي همراه خواهرم در حياط خانه به بازي مشغول بودم. پدرم با كيفي و بغلي پر از كتاب از دانشگاه به خانه باز گشت. من بسوي او دويدم و سلام كردم. او مرا در ميان كتابها در آغوش گرفت و بوسيد. من در آن لحظه با خود گفتم: “منهم استاد دانشگاه مي شوم و هروز با بغلي و كيفي پر از كتاب به خانه باز مي گردم.من مانند پدرم تاريخ خواهم خواند و مانند او استاد خواهم شد ” و چنين هم شد. من از هفت سالگي در آغوش پدر راه زندگي ام را يافتم و با راهنمايي هاي مادر، پدر و مادر بزرگ و پدر بزرگم، همه ارزنده و انسان ساز بودند، بدون كوچكترين ترديد و تزلزل تاكنون همين را ادامه دادم. دكتر بياني در خانواده اي بزرگ در خيابان ويلا تهران كوچه شيرين زندگي ميكرد. بنا به گفته هاي ايشان: در خانه از صبح باز بود و دوستان و آشنايان در رفت و آمد بودند. دراين خانه پدر بزرگ و مادر بزرگ رياست آن را بر عهده داشتند. بيشتر رفت و آمد ها براي ملاقات پدر بزرگ (دكتر مهدي ملكزاده) بود.
اوضاع اجتماعي و شرايط زندگي: شيرين بياني در خانواده اي فرهيخته و ارجمند متولد شد و دوران كودكي بسيار پرباري را در يك محيط گرم خانوادگي، توام با محبت و دانش سپري نمود. در خانواده او را با نواميس زندگي چون شرافت و كرامت انساني، علم دوستي، پاكدامني، وطن پرستي و هم وطن دوستي و محبت انساني آشنا كرده و دينداري را به او آموختند.
تحصيلات رسمي و حرفه اي: شيرين بياني تحصيلات ابتدايي را در مدرسه منوچهري و متوسطه را در دبيرستان هاي ژاندارك و انوشيروان دادگر به انجام رسانيد. در سال 1336 در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران در رشته ي تاريخ به تحصيل ادامه داد و در دوران تحصيل دانشگاهي ، شاگرد اول بود. در سال 1339 موفق به اخذ درجه ي ليسانس از آن دانشگاه شد. در همان سال براي ادامه ي تحصيل به كشور فرانسه رفت و در سال 1341 در دانشگاه سوربن پاريس در رشته ي دكتراي تاريخ تحصيل و موفق به اخذ درجه ي دكتراي تاريخ با درجه ي «بسيار عالي» گرديد.
خاطرات و وقايع تحصيل: مهم ترين وقايع دوران تحصيل شيرين بياني، نصب مجسمه ي ملك المتكلمين نياي مادري شان در ميدان «حسن آباد» بود كه نام اين ميدان به ميدان «ملك المتكلمين» تغيير يافت. همچنين خاطره ي ديگر خانم بياني، شاگرد اول شدن در كلاس ششم ادبي در مدرسه انوشيروان دادگر و كل دبيرستان هاي تهران بود. شيرين از ابتدا تا انتهاي دوران تحصيل در علم رياضي ضعيف و در ادبيات قوي بود. خاطرات تلخ او گاه در كلاسهاي رياضي است و خاطرات شيرين از كلاسهاي ادبي، كه سرانجام نيز در رشته ادبي شاگرد اول بود. يكي از خاطرات جالب شيرين در كلاسهايیست كه معلمان او را بسيار با فراست و هوشيار مي دانستند و احترام خاصي برايش قائل بودند در حاليكه معلمان رياضي، با وجود نامي كه در دبيرستان داشت، و همه اورا مي شناختند، چندان توجهي به او نداشتند که البته حق هم داشتند. و در حين تحصيل در دانشگاه به دليل استادي پدر، همه او را مي شناختند و بهمين دليل شيرين مي بايست خوب درس بخواند و خوب رفتار كند كه چنين هم مي كرد
بیشتر
Reviews
There are no reviews yet.