توضیحات محصول
انواع تست های روانشناسی در کسب و کارها
/ انواع تست های روانشناسی در کسب و کارها
انواع تستهای روانشناسی وجود دارد که بسیاری از شرکتهای داخلی و بینالمللی از آنها قبل از استخدام نیروها برای شناخت بیشتر استعداد و شخصیت هر فرد استفاده میکنند. این تستهای جالب روانشناسی به صاحبین مشاغل کمک میکند تا برای هر موقعیت شغلی متقاضی مناسبتری را انتخاب کنند.
همچنین برخی از کارفرماها در حین کار نیز از انواع تستهای روانشناسی آنلاین برای بررسی تفاوتهای فردی و ارتقاء بهتر کارکنان استفاده میکنند. چرا که با استفاده از جوابهای این تستها امکان ایجاد ارتباط بیشتر بین کارکنان و قرار دادن آنها در تیمهای مناسب فراهم میشود.
برای اینکه بتوانید از میان انواع تستهای روانشناسی آنلاین که برای کسب و کارها وجود دارد بهترینها را متناسب با نیروهای خود انتخاب کنید، باید
تست روانشناسی کسب و کار چیست؟
تستهای روانشناسی اغلب برای به دست آوردن یک بینش در مورد اینکه افراد چه کسانی هستند و انگیزه آنها چیست؟ مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که انواع تستهای روانشناسی در کسب و کار به درستی انتخاب شوند، به کارفرما کمک میکند تا شخصیت بالقوه نیروهای کاری را شناخته و متوجه شود که آنها با چه شرایط کاری تطبیق پیدا میکنند.
به طور کلی میتوان گفت تست روانشناسی کسب و کار مجموعهای از فرایندهای گزینش است که توسط شرکتهای مختلف برای غربالگری داوطلبان با کیفیت انجام میشود. این شرکتها از طریق آزمونهای روانشناختی میتوانند شخصیت متقاضیان کار را از نظر نگرش، رفتار، علایق و هوش آنها شناسایی و ارزیابی کنند.
در هنگام برگزاری این تستها به متقاضیان تعدادی سوال داده میشود که باید در مدت زمان مشخص شده به آن پاسخ دهند. معمولا سوالات از چندین نوع تست روانشناسی تشکیل شده که نتایج این تستها مشخص میکند که فرد به مرحله بعدی استخدام راه پیدا میکند یا نمیتواند از این مرحله عبور کند.
اما مسئله مهم این است که پاسخهای داده شده توسط متقاضیان کار به تستهای روانشناسی نه درست است نه غلط؛ فقط این پاسخها مشخص میکند که فرد برای این موقعیت شغلی و شرکت، متقاضی مناسبی است یا باید به دنبال یک مسیر بهتر باشد. آکادمی 5 ستاره با طراحی تستهای مناسب برای هر نوع کسب و کار به صاحبین کسب و کارهای بزرگ و کوچک کمک میکنند تا مناسبترین انواع تستهای روانشناسی آنلاین را انتخاب کنند.
نتایج به دست آمده از تستهای روانشناسی
دستهبندی تستهای روانشناسی جنبههای زیادی دارد و تمایز بین تستهای آموزشی و تستهای روانشناسی اغلب کاری دشوار است. چرا که هیچ فهرستبندی صحیحی از انواع تست روانشناسی وجود ندارد. زیرا برخی از دستهبندیها در کنار هم مورد استفاده قرار میگیرند تا تأثیرات مثبتی داشته باشند.
معمولاً متداولترین تست کسب و کار، مصاحبه شغلی است که اغلب بدون ساختار بوده و از فردی به فرد دیگر سوالات تغییر پیدا میکند. این تست هیچ روش ساختارمندی برای نمرهدهی ندارد و نتایج آن معتبر و قابل اعتبار نیست. اما در سالهای اخیر انواع تستهای روانشناسی طراحی شدهاند تا نتایج ثابتتری از افراد متقاضی کار به دست آید.
از مهمترین نتایجی که پس از انجام تستها برای صاحبین کسب و کار به وجود میآید میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- میزان برونگرایی و تمایل به همراهی با دیگران
- روانرنجوری یا تمایل به بیان احساسات ناخوشایند
- توافقپذیری یا دلسوز بودن به جای مخالفت با دیگران
- وظیفهشناسی یا تمایل به نشان دادن نظم و انضباط شخصی
- پذیرفتن تجربههای جدید برای دستیابی به ایدههای فکری بهتر
از میان این نتایج وظیفهشناسی تأثیر مستقیم بر روی عملکرد شغلی افراد دارد. پس تمرکز بیشتر سازمانها بر این قسمت است؛ چرا که انضباط شغلی سبب موفقیت تمام کسب و کارها میشود.
بررسی انواع تستهای روانشناسی مناسب در کسب و کار
انسانها دارای هوش و استعداد منحصربهفرد هستند و برای ارزیابی این توانمندیها، انواع تستهای روانشناسی مناسب در کسب و کار طراحی شدهاند، تا صاحبین مشاغل بتوانند آسانتر با نیروهای خود ارتباط برقرار کنند. برخی از مهمترین انواع تستهای روانشناسی که برای هر کسب و کار لازم است تا اجرا شوند، به شرح زیر میباشند:
تست شخصیت
تست شخصیت نوعی از آزمون است که روانشناسان برای ارزیابی ویژگیهای شخصیتی افراد از آن استفاده میکنند. چرا که با کمک آن میتوان اختلالات روانی خاص افراد را تشخیص داد. تستهای شخصیت به دو دستهبندی کلی تست خودگزارشی و تستهای عینی تقسیم میشوند.
تست استعداد
آزمون استعداد ابزاری است که برای ارزیابی تواناییهای ذهنی و مهارتهای افراد کاربرد دارد. این تست برای پیشبینی موفقیت افراد در آینده و تعیین موقعیت شغلی آنها مناسب است. آزمون استعداد در دو دستهبندی آزمون هوش و آزمون استعدادهای خاص مانند محاسبه ریاضی، زبان یا موسیقی انجام میشود.
تست هوش هیجانی
تستهای هوش هیجانی ابزاری برای ارزیابی توانایی افراد در درک، مدیریت و استفاده از احساسات است. هوش هیجانی یا EQ به توانایی افراد در کنترل احساسات خود، تشخیص احساسات دیگران و استفاده از احساسات برای ایجاد روابط مثبت گفته میشود. معمولاً افراد با EQ بالاتر توانایی برقراری ارتباط موثرتر با دیگران را دارند. این توانمندی با توجه به ساختار ژنتیکی مشخص شده است، اما امکان بهبود آن با آموزش وجود دارد.
بیشتر
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.